Een duurzame visie 

Afkomst Vlinders & insecten

De vlinders en insecten die gebruikt worden in de fotokaders en stolpen zijn allemaal afkomstig van vlinder kweekbedrijven. Koop je een vlinder aan? Dan steun je de lokale bevolking en het behoud van de natuur in verschillende landen.

De vlinders zijn gekweekt in een beschermde omgeving. De lokale bevolking krijgt de gelegenheid om geld te verdienen op de kweekbedrijven, in plaats van er op uit te gaan om vlinders in het wild te vangen. Op deze manier wordt de lokale economie gestimuleerd. Met dit verdienmodel kan de lokale bevolking in zijn eigen levensonderhoud voorzien en is de stimulans om de natuur te behouden en kweekprogramma's voor vlinders uit te werken groter dan de stimulans om gebieden te verkopen voor mijnbouw of mineralen.

Hiermee houden de kweekbedrijven niet alleen de vlinderpopulatie in stand, maar helpen ook bij het beschermen van de regenwouden, planten, bloemen en bomen. Hier kunnen de vlinders hun natuurlijke levenscyclus doorlopen. Ze worden niet blootgesteld aan natuurlijke vijanden, ze krijgen onbeperkt voedsel en kunnen zich veilig voortplanten. 

Door deze samenwerkingen kunnen we ook garanderen dat de nodige regelgevingen betreffende import en export van gedroogde vlinders en insecten worden gerespecteerd. 

Handgemaakt

Alles wat je bij ons kan vinden is handgemaakt. Voor de gebruikte materialen kies ik ervoor om zoveel mogelijk lokaal in te kopen. Het aanbod aan brocante en antiek houd ik goed in de gaten om deze op een originele manier te verwerken in mijn creaties.

Kleinschalig

Uniek, kwalitatief en liefst met een eigen toets, daar ga ik voor. Om deze kwaliteit te garanderen heb ik vaak maar 1 stuk van alles in de aanbieding. Het aanbod in de webshop is daardoor steeds beperkt. Ik werk graag iets op maat voor je uit. 

Met zorg

Je bestelling of je verzoek wordt steeds met de grootste zorg behandeld. Een tevreden klant is voor mij het allerbelangrijkste. Bij een bestelling op maat onderzoeken we samen met jou wat jouw wensen zijn en welk budget je ter beschikking hebt. Je bent bij het volledige proces betrokken, van de eerste stappen tot een afgewerkt product.