Veelgestelde vragen

Verzenden en retourneren

Verzending

We doen ons uiterste best de bestelling zo spoedig mogelijk bij je af te leveren. Bestellingen die op werkdagen vóór 19:00 uur worden gedaan, verzenden we binnen 2-5 werkdagen. Niet altijd lukt het ons echter om dit na te komen, soms kan de levering van jouw bestelling iets langer duren. Bij een bestelling op maat wordt de levertermijn steeds voorafgaand met je besproken. Op de webshop staat er per product een indicatie van de levertijd. Mochten we om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen we je hier natuurlijk zo spoedig mogelijk van op de hoogte.

De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten.

  • De verzendkosten met Bpost bedragen voor België en Nederland 8 euro. Je ontvangt een track & trace code waarmee je de verzending van jouw aangekochte producten kan opvolgen. Sommige producten kunnen omwille van de aard van het product niet met Bpost verzonden worden. Wanneer dit het geval is, staat dit bij het product ook steeds vermeld.
  • Producten kunnen gratis opgehaald worden bij Vlinders&Zo, Wippelberg 110 - 2370 Arendonk. Je kan tijdens de openingstijden hiervoor langskomen in De Vlinderschuur of je kan ook steeds op afspraak terecht. Kies je voor de optie 'Ophalen in Arendonk'?  Dan nemen we zo snel mogelijk met je contact op.
  • Je kan ook kiezen voor een persoonlijke levering aan huis. Meer informatie hierover kan je hieronder lezen. 

Retourneren

Het kan wel eens voorkomen dat je een bestelling retour wil sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden waarom je de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, je hebt het recht jouw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om jouw aankoop retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag exclusief de verzendkosten gecrediteerd. De kosten voor retour van jouw thuis naar Vlinders&Zo zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 8 euro per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van je vervoerder. Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan Vlinders&Zo geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kan je contact met ons opnemen via de contactpagina op deze website. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Product ruilen?

Wil je een product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. Je kan hiervoor contact met ons opnemen via de contactpagina op deze website. Let erop dat je zelf instaat voor de kosten van de terugzending van het product.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor je te wijzigen.

Persoonlijke levering aan huis

Er zijn verschillende mogelijkheden om je bestelling aan huis te laten leveren.  Indien je deze optie selecteert nemen we zo snel mogelijk contact op om een moment van levering af te spreken. We proberen telkens binnen de 3 tot 5 dagen te leveren. 

We leveren je producten gratis op een afgesproken moment wanneer het leveradres niet verder is dan 25 km van onze vestigingsplaats in Arendonk.

Is het leveradres verder dan 25 km van onze vestigingsplaats in Arendonk en is verzending met Bpost niet mogelijk?  Neem dan even contact met ons op. We bekijken samen met jou hoe we de levering kunnen voorzien. Vlinders&Zo rekent voor een levering op adres in dit geval een forfaitaire verplaatsingsvergoeding van 10€.

Gemeenten waar gratis levering mogelijk is

Voor de volgende gemeenten is gratis levering mogelijk:

In België

Arendonk, Ravels, Oud-Turnhout, Retie, Turnhout, Weelde, Poppel, Dessel, Vosselaar, Kasterlee, Merksplas, Baarle-Hertog, Beerse, Tielen, Gierle, Lichtaart, Mol, Wortel, Lommel, Lille, Geel, Poederlee, Rijkevorsel, Meerle, Vlimmeren, Balen, Wechelderzande, Meerhout, Minderhout, Hoogstraten, Olmen, Olen, Herentals, Oostmalle, Malle, Oevel

In Nederland

Reusel, Bladel, Eersel, Bergeijk, Veldhoven, Valkenswaard, Waalre, Hilvarenbeek, Ulicoten, Baarle-Nassau, Alphen, Alphen-Chaam, Zundert, Goirle (en deelgemeenten)

Betaalmethode

We bieden verschillende betaalmethodes aan via onze webshop. 

  • Bancontact
  • Payconiq
  • Contante betaling bij ophaling of persoonlijke levering (Gelieve gepast te betalen)
  • Betaling vooraf. Je ontvangt van ons de nodige betaalgegevens

Jouw bestelling wordt verzonden van zodra we de betaling hebben ontvangen. 

Waar is Vlinders&Zo gevestigd? 

Wil je alles eerst rustig kunnen bekijken vooraleer je kiest? Je bent meer dan welkom ! De Vlinderschuur van Vlinders&Zo is geopend van mei tot en met september op zaterdag van 13u00 - 17u00 & op zondag van 10u00 - 14u00. Kom je graag langs op een ander moment? We doen graag onze deuren voor je open. Hiervoor kan je een afspraak maken via de contactpagina. We kijken er naar uit om je te mogen verwelkomen.

Ons adres

Wippelberg 110, 2370 Arendonk

Onze waarden

Vlinders

De vlinders die gebruikt worden in de fotokaders en stolpen zijn allemaal afkomstig van vlinder kweekbedrijven. Op deze manier steunen we de lokale bevolking en het behoud van de natuur in verschillende landen.

De vlinders zijn gekweekt in een beschermde omgeving. De lokale bevolking krijgt de gelegenheid om geld te verdienen op de kweekbedrijven, in plaats van er op uit te gaan om vlinders in het wild te vangen. Op deze manier wordt de lokale economie gestimuleerd. Met dit verdienmodel kan de lokale bevolking in zijn eigen levensonderhoud voorzien en is de stimulans om de natuur te behouden en kweekprogramma's voor vlinders uit te werken groter dan de stimulans om gebieden te verkopen voor mijnbouw of mineralen.

Hiermee houden de kweekbedrijven niet alleen de vlinderpopulatie in stand, maar helpen ook bij het beschermen van de regenwouden, planten, bloemen en bomen. Hier kunnen de vlinders hun natuurlijke levenscyclus doorlopen. Ze worden niet blootgesteld aan natuurlijke vijanden, ze krijgen onbeperkt voedsel en kunnen zich veilig voortplanten. 

Door deze samenwerkingen kunnen we ook garanderen dat de nodige regelgevingen betreffende import en export van gedroogde vlinders en insecten worden gerespecteerd. 

Handgemaakt

Alles wat je bij ons kan vinden is handgemaakt. Voor de gebruikte materialen kiezen we ervoor om zelf zoveel mogelijk lokaal in te kopen. We houden ook het aanbod aan brocante en antiek in de gaten om deze op een originele manier te verwerken in onze decoratiestukken.

Kleinschalig

We focussen op het aanbieden van een uniek en kwalitatief product. Om deze kwaliteit te garanderen hebben vaak maar 1 stuk van alles in ons aanbod. Het aanbod in onze webshop is daardoor steeds beperkt. We werken graag iets op maat voor je uit. 

Met zorg

We behandelen je bestelling of je verzoek steeds met de grootste zorg. Een goede klantenervaring is voor ons van het grootste belang. Bij een bestelling op maat onderzoeken we samen met jou wat je wensen zijn en welk budget je ter beschikking hebt. We betrekken je eveneens bij het volledige proces, van de eerste stappen tot een afgewerkt product.